Ferdinand

Var en fattig bonnapöjk som blev utskiickad från sitt hem av sina föräldrar så då blev han grisavakt o såg en dag ett flygplan( en mojäng som tar sig fram i luften) när han va grisavakt på en äng. Då bestämde han sig för att "En dag ska jag vara den som flyger ett plan" Men han hade tydligen ett synfel o fick bara jobba som flygmekaniker.
Nått år senare när han va en sjujäkel ti flygmekaniker såg han hur en fransk pilot kom med ett plan o typ " Bonjour, madmosielle....etcOch vinkade till alla o va värsta påppis. Han hade en hemsk svart lapp över ett hål i sin skalla ´där ett öga hade suttit.
Då sa Ferdinand att "Om han den där franska tölpen kan flyga med ett öga, då kan ja flyga med två."
Ferdinand fick som han ville och den franska piloten flög hem. Det var bara plats för en bra pilot i landet.
Ferdinand visade sig nämligen vare en sjujäkel ti pilot oxå o ägde ut alla när han gjorde sina piloter på typ 60-talet.
Han provade plan som ingen annan vågade och han störtade nåra här uppe i norra kalla Schverige. Ett utanför Luleå.
Han var även flygplansdoktor för alla som ramlade o bröt fingar o ben i fjällen o andra svarta hål på kartan. Till sin hjälp hade han ett alldeles för konstigt men pålitligt plan som hade nåt fint namn som Annmarie lr något. Hon följde han i ur o skur. Ganska förklarigt då det va han som styrde henne.

Det blev fleeer flygningar för Ferdinand och han fick flytta hem tillslut igen. Men det ville han inte för han hade redan gift sig med Annmarie.

SLUT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0